This Blog

This Blog have been born because I love good music.
I don’t like the music industry recommendations, only good music recommendations.I like music and I believe that the music is one ,you can call it indie rock,pop,funky,soul, hiphop,R&b we just call it good music.



Enjoy my selections .

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

RIP Pete Seeger

Σήμερα έφυγε από την ζωή ο Peter "Pete" Seeger,ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικάνους Folk συνθέτες και τραγουδιστές .
Σίγουρα όλοι γνωρίζετε συνθέσεις του  όπως το "If I Had a Hammer" έγινε hit από τους Peter, Paul & Mary (1962) και Trini Lopez (1963), και η μεγάλη επιτυχία από τους the Byrds  "Turn, Turn, Turn!" στα μέσα των 60s, και μετά από την Judy Collins το 64 και τους Seekers in 1966.
Ένας καλλιτέχνης που ήταν πάντα πολιτικοποιημένος και δεν γνωρίζω αν υπήρχε Αμερικάνος πρόεδρος από το 40 έως το 70 που να μην τον είχε κριτικάρει .
Το 1940 σαν Almanac singers ,ψευδώνυμο που είχε για την μπάντα του για να μην βλάψει την πολιτική καριέρα του πατέρα του ,κυκλοφορούν το Song for Joe Doe δίσκος που εξαφανίστηκε τότε από τα δισκοπωλεία από το FBI ως κουμμουνιστικός.



Η καριέρα του γεμάτη με συνεργασίες σχεδόν με όλους και ένα απλά για να καταλάβουμε το μέγεθος αυτού του ανθρώπου για την μουσική είναι ότι αυτός έπεισε τον John Hammond να κάνει την παραγωγή στο πρώτο LP του Bob Dylan και τον κάλεσε να παίξει την ίδια χρονιά στο Newport Folk Festival που ήταν ένας από τους διοργανωτές.

Η αναγνώρησει έχει επέλθει και από τους νεότερους καλλιτέχνες αφού έχουν κυκλοφορήση με διασκευές στα τραγούδια του από Billy Bragg, Jackson Browne, Eliza Carthy, Judy Collins, Bruce Cockburn, Donovan, Ani DiFranco, Dick Gaughan, Nanci Griffith, Richie Havens, Indigo Girls, Roger McGuinn, Holly Near, Odetta, Tom Paxton, Bonnie Raitt, Martin Simpson, και Bruce Springsteen.

Ο Bruce Springsteen το 2006 έβγαλε το We Shall Overcome: The Seeger Sessions που περιείχε συνθέσεις του Seeger και έκανε και περιοδία με αυτά.

Εδώ ένα από τα αγαπημένα μου μαζί με τον Johnny Cash το 1970




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου